Penal na Braci realizovao Trezeguet
Salihamidžić je odigrao drugo poluvrijeme protiv Vicenze

Juventus remizirao sa Vicenzom

Penal na Braci realizovao Trezeguet

I drugu pripremnu utakmicu, slavni italijanski Juventus okončao je remijem, a nakon što su „bodove podijelili“ sa Nancyem (1:1) identičnim rezultatom okončan je i današnji meč protiv Vicenze.

Naš internacionalac Hasan Salihamidžić, danas je utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače, ali je u drugih 45 minuta još jednom potvrdio da zaslužuje mjesto u standardnoj postavi Stare dame.

Naime, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine izborio je jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio David Trezeguet. Vicenza je došla u vodstvo u 16. minuti kada je Buffona matirao Misuraca. Stotinjak sekundi kasnije uslijedili su novi problemi za Ciru Ferraru, trenera Juventusa, obzirom da je Amauri u 18. minuti dobio crveni karton. Ipak, u 76. minuti francuski internacionalac uspio je spasiti Juventus od poraza.

Salihamidžić je u igru ušao u 46. minuti umjesto Mollinara, a Chiellini i Trezeguet su jedina dvojica igrača koji su odigrali cijeli susret. Ferrara ni u današnjem meču nije računao na ovoljetna pojačanja, odnosno ni protiv Vicenze nisu nastupili Diego, Sissoko i Felipe Melo.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti