Muk i tišina kada su pitali ko će pucati prvi penal, pa je Casemiro napravio ono o čemu svi pričaju!

Brazilac pokazao da je pravi lider

Muk i tišina kada su pitali ko će pucati prvi penal, pa je Casemiro napravio ono o čemu svi pričaju!

E. Čaušević

Casemiro je ljetos kao veliko pojačanje iz Real Madrida prešao u Manchester United i odmah je bilo jasno da su Crveni đavoli dobili pravog lidera na terenu. Brazilac je to jučer najbolje demonstrirao na meču polufinala FA Kupa protiv Brightona kada je svojim potezom oduševio navijače pred izvođenje penala.

Manchester United se uz dosta sreće uspio plasirati u veliko finale FA Kupa gdje ovaj klub očekuje okršaj protiv gradskog rivala Manchester Cityja početkom juna.

Crveni đavoli su jučer u polufinalu na Wembleyju igrali protiv Brightona, a putnika u veliko finale saznali smo tek nakon penala jer u 120 minuta utakmice nije bilo golova.

Iako mnogi smatraju da je Brighton bio bolji i zaslužio plasman dalje na kraju je United pokazao svoju veličinu. Crveni đavoli su bili maksimalno skoncentrisani kada je to bilo najpotrebnije i na kraju su prošli u finale.

Na Wembleyju smo gledali sedam serija tokom penala, a tragičar gostiju bio je March koji je promašio penal u sedmoj seriji i tako omogućio Lindelofu da zabije gol i pošalje United u finale što je on i uradio.

Međutim, čovjek koji je oduševio navijače Manchester Uniteda na jučerašnjoj utakmici bio je Casemiro koji je još jednom pokazao da je pravi lider ove ekipe.

Oglasi

Navijači Uniteda više nemaju dileme da Casemiro treba biti kapiten ovog tima u novoj sezoni i da je to dokazao jučer pred sami početak penal serije.

Naime, kada su treneri pitali ko će prvi šutirati penal za United svi su šutili, a onda je Casemiro bio taj koji je preuzeo sav pritisak na sebe. Digao je ruku i pokazao da će on prvi izvesti penal što je na kraju i uradio.

Brazilac je namjestio loptu na bijelu tačku i uspio je da pogodi za 1:1. Navijači Uniteda već mjesecima govore kako je Casemiro pravi lider na terenu i čovjek koji treba biti kapiten ekipe, a jučerašnja scena s Wembleyja je najbolje pokazala da su u pravu.

Inače, kapiten Uniteda ove sezone većinom je bio Bruno Fernandes, no navijači ovog tima baš i nisu oduševljeni njegovim liderskim sposobnostima.

Da li će ih Erik ten Hag poslušati i u novoj sezoni kapitensku traku dati Casemiru ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi