Penaranda se oglasio nakon potpisa za FK Sarajevo: "Veoma sam..."

Nakon dugo vremena vratio se na Instagram

Penaranda se oglasio nakon potpisa za FK Sarajevo: "Veoma sam..."

Esmer Oštraković

Danas su iz FK Sarajevo potvrdili ono o čemu se danima pisalo, a to je da je Adalberto Penaranda novi fudbaler tima sa Koševa.

Bivši igrač Udinesea, Watforda i Granade je prije nekoliko dana stigao u glavni grad BiH i bilo je pitanje trenutaka kada će biti zvanično predstavljen.

FK Sarajevo je na društvenim mrežema potvrdilo realizaciju možda i najzvučnijeg klupskog transfera u posljednjih 10 godina kada je u pitanju Bordo kluba.

Nekoliko sati nakon toga na svom zvaničnom Instagram nalogu oglasio se i sam fudbaler.

"Veoma sam sretan zbog ove prilike koja mi se ukazala u sjajnom klubu sa ambicioznim projektom u Evropi. Hvala FK Sarajevo, predsjedniku Ismiru Mirviću i direktorici Alimanović na povjerenju kao i svim mojim prijateljima i ljudima sa kojim radim što su omogućili da se ovo desi", napisao je Penaranda.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje države u novijoj historiji.

Već sa 18 godina potpisao je ugovor sa Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija.

Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura.

Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Novinaru napisi koliko je golova zabio ili imao asistencija dok je igro na ovim posudbama. Uuhhh izvini, pa nije ni davao golove, nemas sta ni napisat hahahahahha
3 4
komentator1
Dobrodosao u najveci najtrofejniji najorganizovaniji najpopularniji najbogatiji najpoznatiji i najpriznatiji klub u drzavi BiH
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi