Pennant potpisao za Zaragozu

Premiership zamijenio Priemerom

Pennant potpisao za Zaragozu

A. Beganović

Engleski fudbalski internacionalac i sada već bivši fudbaler Liverpoola, Jermaine Pennant, karijeru će nastaviti u Španiji, odnosno u Zaragozi.

Povratnik u Primeru, Real Zaragoza, dobila je prvo veliko pojačanje pred početak nove sezone. Ugovor sa povratnikom u društvo najboljih potpisao je Jermainne Pennant, a u Zaragozu je došao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Liverpoolom.

Pennant je u zadnje tri godine na Anfieldu odigrao 55 utakmica, a posljednjih pola godine ugovora odradio je kao posuđen igrač u Portsmouthu. Veliko interesovanje za njegove usluge pokazali su već spomenuti Portsmouth i Stoke City, no igrač se odlučio za Španiju, a u razgovoru za engleske medije je istakao:

„Želio sam igrati u Španiji i zato sam odbio sve ponude iz Engleske. Željno iščekujem debi u dresu Zaragoze i nadam se da ću u Primeri ostaviti dubok trag“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.