Svi u Cityju jedno, Pep drugo: Pamtit će se reakcija Guardiole i to pred Džekinim očima!

Pokazao je veličinu

Svi u Cityju jedno, Pep drugo: Pamtit će se reakcija Guardiole i to pred Džekinim očima!

A. Čaušević

Pep Guardiola je konačno uspio osvojiti Ligu prvaka. Čuvena kletva Yaye Touraea je stvar prošlosti i španski trener je ušutkao sve kritičare koji su mu prigovarali dugi niz godina. 

Kada je Yaya Toure 2016. godine napustio Manchester City, agent sada već nekadašnjeg veznjaka, Dimitri Seluk, je kazao da su afrički šamani prokleli Guardiolu da nikad neće osvojiti Ligu prvaka.

Prije nekoliko sedmica Seluk je izjavio kako je kletva skinuta i da će se Pep konačno radovati u elitnom takmičenju što se na kraju i desilo pobjedom nad Interom u Istanbulu.

Nakon što je sudija Szymon Marciniak odsvirao kraj svi u Cityju su utrčali u teren kako bi slavili najveći uspjeh u klupskoj historiji, dok je Guardiola napravio potez za pamćenje.

Oglasi

Naime, odlični stručnjak nije želio da slavi već je pokazao nevjerovatno poštovanje prema svima u Interu.

Prvo je potražio Simonea Inzaghija i pružio mu ruku te čestitao na dobroj partiji njegove ekipe, a sve se to dešavalo pred očima našeg Edina Džeke.

Guardiola je trener Cityja 2016. godine i konačno je uspio osvojiti Ligu prvaka sa nekim klubom da to nije Barcelona i da nema Lea Messija u svom timu.

"Ovaj trofej je tako je*eno teško osvojiti. Znamo da ovo nije bila naša najbolja utakmica sada nemam snage da razmišljam o onom što slijedi", rekao je Guardiola u prvoj izjavi nakon utakmice.

Oglasi

Ovom 52-godišnjaku je ovo bila treća Liga prvaka te je od njega trofejniji samo Carlo Ancelotti sa četiri trofeja u najvažnijem klupskom takmičenju na svijetu.

Ujednoje Guardiola postao i jedini trener u historiji koji je sa dva različita kluba osvojio trostruku krunu u jednoj sezoni. Nakon sa Barcelonom 2009. godine, sada je isto uradio sa Manchester Cityjem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardioli su često prigovovarati i tražili dlaku u jajetu, međutim nakon osvojene Lige prvaka sa Cityjem jasno je da se Španac može smatrati najboljim trenerom u historiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi