Guardiola zabrinut pred meč u Madridu: "Gotovo je nemoguće!"

Zna da će to biti pakleno teško

Guardiola zabrinut pred meč u Madridu: "Gotovo je nemoguće!"

Edmir Škorić

Pred nama su prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka, a u moru kvalitetnih utakmica najviše fudbalska javnost iščekuje duele Real Madrida i Manchester Cityja.

Real Madrid sutra dočekuje Manchester City na Santiago Bernabeuu i mnogi su ovaj duel proglasili finalom prije efinala, mada naravno imamo i revanš na Etihadu.

Uoči prve utakmice, menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nahvalio je špansku ekipu. City je porazio rekordnog 14-strukog pobjednika Lige prvaka ukupnim rezultatom 5:1 u prošlosezonskom polufinalu na putu do trofeja, ali Guardiola je uoči prve utakmice u utorak na Santiago Bernabeu rekao da ne može očekivati ​​da će njegova momčad ponoviti podvig.

"Pobijediti Real Madrid dva puta na isti način gotovo je nemoguće", rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

"Teško ih je pobijediti jednom, zamislite dva puta zaredom".

Oglasi

Guardiola je rekao da je Real predvođen engleskim reprezentativcem Judeom Bellinghamom, drugačiji u odnosu na prošlu sezonu.

"Imamo nove igrače, oni imaju nove igrače, potpuno su različite utakmice", rekao je bivši trener Barcelone i Bayerna.

“Mogu se spustiti i braniti u niskom bloku, svi znaju kakvu snagu imaju u tranzicijama, s Rodrygom, Bellinghamom, Viniciusom, imaju nevjerovatan tempo. Moramo pokušati da ih kaznimo, da im damo do znanja da smo ovdje, da zabijamo golove".

Guardiola je rekao da je stoper Joško Gvardiol došao s ekipom u špansku prijestolnicu, ali da je "u nedoumici" za okršaj, dok povrijeđeni dvojac Kyle Walker i Nathan Ake nisu putovali.

"Povrede su sastavni dio duge sezone, nažalost imali smo ih puno... moramo pokušati pronaći rješenje i postići dobar rezultat za drugu utakmicu", rekao je Guardiola.

Cityjev veznjak Rodri rekao je da bi osvajanje Lige prvaka prošle sezone moglo učiniti momčad mirnijom u napetoj evropskoj noći. "To vam daje malo više pribranosti na terenu, učite iz prošlosti, kada gubimo i kada pobjeđujemo", rekao je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dok je City porazio Real Madrid prošle sezone, godinu prije nego što su Los Blancosi postigli dva kasna gola za produžetke u polufinalu kada se činilo da je Guardiolina momčad pobijedila.

"Imajući oba iskustva sveukupno, potpuno smo zrelija momčad nego prvi put kad smo se suočili s njima," dodao je Rodri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Smradu jedan !!!
1 3
Interista
Ajmo Real gazi plastiku i nulu od trenera
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi