Pepe i Gago putuju u Zurich

1. kolo Lige prvaka

Pepe i Gago putuju u Zurich

Edmir Škorić

Utorak će prvim utakmicama grupnih faza startati Liga prvaka. Madridski Real gostuje kod švicarskog Zuricha, a trener Maulo Pellegrini računat će na Pepea i Gaga.

Već prvo kolo Realu donosi najlakšeg protivnika iz skupine. Debitant Lige prvaka Zurich suprostavit će se Kraljevima, ili bar pokušati. Trener Reala Manuel Pellegrini u sastav je uključio štopera Pepea i argentinskog veznjaka Gaga.

Naime, Pepe izdržava kaznu od deset utakmica zabrane u Primeri zbog gaženja jednog protivničkog igrača. No, ta kazna se ne odnosi na evropska takmičenja pa će Portugalac biti spreman za utakmicu sa švicarskim predstavnikom.

Argentinac Fernando Gago vratio se u petak sa reprezentativnih obaveza, pa ga je trener Pellegrini odlučio poštediti u sinošnjoj pobjedi Reala nad Espanyolom. Tako će i jedan i drugi biti u sastavu protiv Zuricha.

Mahamadou Diarra, Rafael Van der Vaart, Garay i Sergio Ramos nisu u timu koji putuje u Švicarsku, pa će donekle Real biti oslabljen. Nakon Zuricha, Madrižani će igrati na Bernabeu protiv Marseillea, a 21. novembra gostovat će Milanu kada će Huntelaar i Kaka igrati protiv bivših klubova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.