Pepe: Nisam imao namjeru povrijediti kolegu

Oglasio se i sam Portugalac

Pepe: Nisam imao namjeru povrijediti kolegu

Edmir Škorić

Glavna tema dana je El Clasico. Zapravo, "potez" portugalskog braniča Real Madrida Pepea, kada je nagazio Barceloninog napadača Lionela Messija.

Nakon što je doživio niz teških optužbi na svoj račun zbog čina kojeg je napravio u sinoćnjem prvom susretu četvrtfinala Kupa kralja između Reala i Barcelone (1:2), Portugalac je dao službenu izjavu.

"Obzirom na Messijevo prisustvo u igri, bio je to nenamjeran čin. Ali, ako se Messi našao uvrijeđen, to je samo bio pokušaj da unaprijedim odbrambeni dio igre u našoj momčadi", izjavio je Pepe, dodavši:

"Dao sam tijelo i dušu u utakmici i nije mi bila namjera povrijediti svog kolegu".

Podsjetimo, Pepe je nagazio na ruku Messija dok je ovaj ležao na travnjaku. Portugalčev potez oštro su osudili mnogi. Između ostalih, Wayne Rooney, Jack Wilshare, Gerard Pique...

Sudac je propustio priliku vidjeti i kazniti start Pepea, no na snimci se može uočiti da je Portugalac, u svom stilu, išao s namjerom. Ili, možda, ne?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.