Pepe pauzira samo jednu utakmicu na prvenstvu

Prgavi Portugalac se provukao

Pepe pauzira samo jednu utakmicu na prvenstvu

Štoper portugalske reprezentacije Pepe je kažnjen s jednom utakmicom suspenzije zbog crvenog kartona kojeg je zaradio u susretu sa Njemačkom.

Fudbaler Real Madrida nesportski se ponio prema Muelleru, a crveni karton je zaradio nakon što je krenuo glavom udariti Nijemca koji je bio na travi. FIFA je odlučila kazniti Pepea sa samo jednom utakmicom neigranja, tako da će štoper biti u konkurenciji za susret protiv SAD-a u posljednjem kolu grupne faze. Portugal će ionako biti značajno oslabljen u odbrani jer će Coentrao propustiti ostatak takmičenja zbog povrede zadobijene u istoj utakmici, pa je i njima kao i Pepeu laknulo nakon što je FIFA saopštila svoju odluku.

Može se reći da je Pepe dobro prošao budući da je poznato kako se, pogotovo u posljednje vrijeme, FIFA ophodi prema igračima koji za vrijeme utakmice pokažu nepoštivanje fair playa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.