Pepe: Učio sam od Del Piera

Sjajnim 'slobodnjakom' donio bod Juventusu

Pepe: Učio sam od Del Piera

Edmir Škorić

Juventus je sinoć, u ogledu 14. kola Serije A, remizirao sa Fiorentinom (1:1). Torineze je poraza spasio Simone Pepe krasnim 'slobodnjakom' u 82. minuti.

Obično je Alessandro Del Piero taj koji Juventus "izvlači" preciznim slobodnim udarcima, no ovaj put ga je zamijenio Simone Pepe.

"Često ostajem s Del Pierom poslije treninga vježbati slobodne udarce. On me dobro naučio", rekao je Pepe, potom dodavši.

"Igrali smo dosta dobro, ali i Fiorentina je bila dobra. No, šteta da nismo uspjeli pobijediti i smanjiti taj zaostatak za Milanom na dva boda".

Trener Juventusa Luigi Del Neri ne slaže se sa onim što je rekao Pepe.

"Gosti nisu napravili baš ništa da bi zaslužili pobjedu u ovoj utakmici. Tačno je da su se dobro branili, ali jedini gol smo primili iz njihove jedine prilike. I, nažalost, sami smo ga sebi zabili. Artur Boruc (golman Fiorentine) bio je igrač utakmice, što dovoljno govori", kazao je Del Neri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti