Peres i zvanično propušta duel protiv Chelseaja

Zbog povrede

Peres i zvanično propušta duel protiv Chelseaja

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome sutra na domaćem terenu igraju protiv Chelseaja meč grupne faze Lige prvaka.

Roma je remijem na Stamford Bridgeu ostvarila važan korak ka tome da se nađe u nokaut fazi Lige prvaka. Rimski klub je iskoristio kiks Atletico Madrida i sada sve ima u svojim rukama. Izabranici Eusebija Di Francesca već sutra dočekuju Chelsea, a pobjeda bi im bila od ogromnog značaja.

No, trener Rome pred sutrašnji meč ima velikih problema, pogotovo na bekovskim pozicijama. Povredu za vikend zadobio je Bruno Peres koji se trebao naći u početnom sastavu. Ipak, s Olimpica su potvrdili da će brazilski fudbaler propustiti sutrašnju utakmicu.

"Peres je zadobio lakšu povredu na meču protiv Bologne i neće biti spreman za utakmicu Lige prvaka. Ipak, ako proces oporavka bude prema planu Peres će se na teren vratiti za desetak dana", poručili su iz Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti