Perez poziva na osnivanje Super lige

Predsjednik Reala ponovo u elementu

Perez poziva na osnivanje Super lige

Adnan Beganović

Nakon što je šokirao evropsku sportsku javnost potrošivši gotovo 200 miliona eura za pojačanja, predsjednik Reala Florentino Perez danas je ponovo u elementu.

Naime, 62-godišnji Perez pozvao je sve najveće klubove na osnivanje evropske Super lige jer ne vjeruje da interesi velikih mogu se ostvariti kroz Ligu prvaka.

„Moramo osnovati novu evropsku Super ligu koja bi garantirala da najbolji uvijek igraju protiv najboljih što u Ligi prvaka nije bio slućaj“, rekao je Perez.

Predsjednik Reala dodao je kako ovo novo takmičenje ne bi imalo uticaja na nacionalna prvensrtva, a kako će reagirati prvi čovjek UEFA-e Michel Platini saznat ćemo veoma brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije