Perez u lovu na Kaku i Ronalda
Perez prilikom dovođenja Beckhama

Rekonstrukcija kraljevskog kluba

Perez u lovu na Kaku i Ronalda

Ostalo je još malo vremena do ustoličenja Florentina Pereza na mjesto predsjednika Real Madrida. Tim povodom svaki dan ovaj čovjek da intervju nekoj velikoj medijskoj kući, u kojem obećava stvari koje će uraditi ovog ljeta.

Florentino Perez se uveliko priprema za svoj drugi mandat na mjestu predsjednika Real Madrida. Prvi mandat je odradio u periodu 2000-2006, kada je okupio onaj čudesni tim nazvan Los Gallacticos, tim u kojem su igrale takve igračke klase kao što su Zidane, Figo, Ronaldo, Beckham, Owen, Carlos, Raul i mnogi drugi. Perez je skoro sigurni pobjednik junskih izbora, s obzirom da su se čak trojica protukandidata povukla iz utrke, vjerovatno svjesni da nemaju šanse u borbi sa Perezom. Perez je obećao da će već ovog ljeta dovesti na Santiago Bernabeu velika imena koja će garantirati navijačima kraljevskog kluba sretnije dane ili noći od one prije mjesec dana protiv Barcelone na Bernabeu. 

Perez je odavno zagrizao za Kaku. Premda mnogi iz Milana svaku takvu pomisao odbijaju, jasno je kao dan da će Kaka vjerovatno doći u Real, prije svega zbog odličnih odnosa dva kluba koji su u prošlosti napravili nekoliko međusobnih transfera. Sam Florentino Perez kaže da je veoma zainteresovan za brazilskog asa u redovima rossonera.

Dok se ne završe prvenstva nećemo razgovarati s klubovima, ali uvijek napominjem da imam odlične odnose sa dopredsjednikom Milana Adrianom Gallianiem, i to će olakšati dovođenje Kake u Madrid ovog ljeta. Razgovarao sam s Adrianom mnogo puta o nogometu, a i o Kaki, ali ovo je tema koju ćemo morati odgoditi do iza nedjelje kada završavaju prvenstva, rekao je Florentino Perez za Skysports.

Perez se dotakao i Cristiana Ronalda i njegovog mogućrg dolaska. Ronaldo je bio nadomak Reala još prošlog ljeta, ali je ipak na kraju odlučio ostati na Old Trafordu. Sve do prije jučer činilo se da Ronaldo sto posto ostaje u redovima Manchester Uniteda, ali  nakon javno izrečene kritike na račun taktike Alexa Fergusona u meču protiv Barcelone, Old Trafordom su ponovo počeli puhati neki drugi vjetrovi. Na pitanje novinara Skysportsa šta misli o Ronaldu Perez je odgovorio „on je igrač kojem bi bilo veoma dobro da dođe u Real Madrid“.

Florentino Perez će napraviti sigurno nekoliko sjajnih transfera ovog ljeta, a pored igrača on je čovjek koji brine o mnogim stvarima u klubu, pa je tako najavio da će čim postane predsjednik čak i redizajnirati dresove, kao i promijeniti brojeve pojedinim igračima. Stvar koja se mnogo očekuje od njega je i zavođenje reda u omladinskoj školi Reala, jer ipak prošlo je mnogo godina od kako je neki igrač ekstra klase iz juniora došao u prvi tim.

Navijači madridskog kluba odbrojavaju svaki dan do dolaska čovjeka koji će pokušati vratiti sjaj madridskom klubu i donijeti mu prvu titulu Lige prvaka nakon 2002. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije