Perišić: Ranim pogotkom trasirati put do pobjede

Olimpik sutra dočekuje Slobodu

Perišić: Ranim pogotkom trasirati put do pobjede

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će u posljednjoj utakmici 21. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati ekipu Slobode.

Vukovi u ovu utakmicu ulaze bez puno kalkulacija, a jasno je da će od prvog trenutka krenuti po tri boda u ovom susretu.
Marko Perišić je u Olimpik stigao tokom jesenjeg dijela dezone, a vrlo brzo se nametnuo u početni sastav i neizostavan je dio tima. Lijevi bočni premijerligaša sa Otoke, smatra da je njegov tim pokazao da može da se nosi sa svim ekipama i da će uspjeti da ostvari cilj zacrtan pred početak sezone.

"Jasno je da smo mi u ova dva duela, protiv Zrinjskog u generalci i Borca u prvom kolu proljetnog dijela, pokazali da posjedujemo kvalitet da se nosimo sa ekipama iz vrha tabele. Vidjeli ste, a to se pokazalo i u ovih do sada odigranih desetak utakmica proljetnog dijela, da svako svakoga može pobijediti i napraviti mu probleme. Mi smo dosta jači nego jesenas, i igrački i fizički, i to se vidi na terenu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i ispuniti cilj, a to je opstanak u društvu najboljih".

Naredni protivnik Vukova je ekipa tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Analizirali smo ih ove sedmice. Jasno je da imaju dosta problema oko sastava, gledali smo njihovu utakmicu protiv Tuzla Cityja i sigurno da ćemo probati iskoristiti njihove nedostatke. Oni su jedna borbena ekipa, koja puno "radi" na terenu, sa nekoliko odličnih pojedinaca, koji mogu u svakom trenutku da naprave probleme protivniku. Na nama je da se nametnemo na terenu i da probamo što prije doći do pogotka, koji bi nam trasirao put do pobjede i prijeko potrebna tri boda u ovom susretu", rekao je Perišić u najavi ovog duela.

Susret između Olimpika i Slobode igra se sutra (ponedjeljak) od 14 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Promo

Top Komentari

Hamid
Svaka čast za hrabru igru fudbalera TOŠK-a. Sa ovom igrom mogu do titule
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi