Perišić spasio Borussiju poraza
Van Persie donio prednost Arsenalu, ali...

Grupa F

Perišić spasio Borussiju poraza

U dvoboju njemačkog i engleskog predstavnika u grupi F Lige prvaka, bodovi su zamalo otišli Arsenalu, koji je vodio sa 1:0 na gostovanju u Dortmundu sve do 88. minute.

Domaći su bolje otvorili utakmicu, te u uvodnom dijelu stvorili i dvije dobre prilike. Prvu priliku za Dortmund imao je Kagawa, koji se izgleda prepao činjenice da je izbio sam pred golmana Arsenala, pa je loptu poslao nebu pod oblake.

Nedugo zatim, u velikoj se prilici našao novi reprezentativac Njemačke Mario Goetze, koji je predriblao i Szczesnya, ali je loptu sa gol-linije uspio izbiti Bacary Sagna.

Na drugoj je strani uzvratio Robin van Persie, ali je njegov udarac završio u vanjskom dijelu mreže Milionera. Upravo se nekadašnji igrač Feyenoorda našao u glavnoj ulozi kada je Arsenal poveo tri minute prije kraja prvog poluvremena.

Theo Wallcot ubacio je sjajnu loptu za Van Persija, koji je izašao sam pred Weidenfellera i bez većih problema ga matirao za vodstvo Topnika.

Nakon gola, Arsenal je, pomalo nesvojstveno njima, umrtvio igru i čuvao rezultat, dok domaći večeras nisu imali odgovor na pitanje kako probiti odbranu koju je postavio Arsene Wenger. I sve tako do 88. minute, kada je Ivan Perišić fenomenalno lijevicom uhvatio jedu loptu i neodbranjivo je poslao iz leđa golmana Arsenala.

U drugom večerašnjem susretu, u grotlu Pireja, snage su odmjerili domaći Olympiacos i francuski viceprvak Olympique de Marseille.

Nakon što su mreže mirovale u prvom poluvremenu, u petoj minuti nastavka Marseille je poveo. Lucho Gonzales iskoristio je jedno ubacivanje sa lijeve strane, te pospremio loptu iza leđa domaćeg golmana za vodstvo ekipe iz lučkog grada na jugu Francuske.


szólj hozzá: Dor 0-1 Ars


szólj hozzá: Oly 0-1 Mar

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.