Pero Stojkić: Nećemo podcijeniti Tuzla City

Kapetan Plemića vjeruje u pozitivan rezultat na Tušnju

Pero Stojkić: Nećemo podcijeniti Tuzla City

Nogometaši HŠK Zrinjskog u srijedu će u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine na Tušnju odmjeriti snage s novim prvoligašem Tuzla Cityjem. Podsjetimo, Plemići su nedavno dobili Tuzlake u Mostaru, ali pobjeda je izvojevana više sretno nego spretno.

Svjestan je i kapetan Zrinjskog Pero Stojkić da na Tušnju aktualne šampione Bosne i Hercegovine čeka težak posao, što je potvrdio u izjavi za SportSport.ba.

"Sada znamo što očekivati od njih"- kaže Stojkić. "Igraju puno bolje od onog što govori njihova pozicija na ljestvici, ekipa je to dosta iskusna i kvalitetna i očekujem još bolje rezultate od njih kako prvenstvo bude odmicalo. Bilo je teško u Mostaru, bit će teško i u Tuzli, no i mi smo se od te utakmice dosta podigli".

"Iza nas je težak meč sa Širokim ali spremni smo da speremo gorčinu od prošlogodišnjeg ispadanja iz Kupa od istog protivnika. Ipak smo mi prvaci i tako ćemo se truditi nametnuti od samog početka bez obzira tko bude u sastavu" - govori 32-godišnji kapetan Mostaraca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Valja još dodati da Plemići koji sutra putuju u Tuzlu u Mostar ne idu prije subote jer tada u okviru 10-og kola PL gostuju u Bijeljini kod Radnika pa će u Tuzli ostati sve do utakmice s Bijeljincima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi