Perotti debituje protiv Španije
Perotti u duelu protiv Hleba na utakmici Lige prvaka protiv Stuttgarta

Maradona pozvao Perottija

Perotti debituje protiv Španije

Diego Maradona se uoči prijateljske utakmice protiv Španije u subotu našao u problemima s otkazima nekoliko igrača. Posljednji otkaz došao mu je od Jonasa Guttiereza, pa je Maradona odmah reagirao i u nacionalni tim pozvao Diega Perottija, mladog vezistu Seville.

21-godišnji vezni igrač Seville ove sezone se ustalio u početni sastav andaluzijskog kluba i igra u velikoj formi, što nije prošlo nezapaženo i od strane Maradone, inače i samog nekadašnjeg člana Seville. 

Diego Perotti je u Sevillu stigao prije dvije sezone nakon što je pažnju javnosti na sebe skrenuo sjajnim igrama na SP do 20 godina na kojem je bio jedan od najboljih igrača Argentine. Za njegove usluge se zanimalo nekoliko klubova, ali se odlučio za Sevillu.

Argentinci u Španiju na okupljanje reprezentacije dolaze sa raznih destinacija. Esteban Cambiaso i Martin Demichelis su već stigli u Madrid, Gonzalo Higuain i Leo Messi će se kolegama priključiti u srijedu, dok su igrači koji igraju u domaćoj ligi stigli zajedno s Maradonom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.