Peru će izbaciti s Mundijala, Italija na nogama?

FIFA istražuje slučaj

Peru će izbaciti s Mundijala, Italija na nogama?

E. Čaušević

Reprezentacija Perua plasirala se na Svjetsko prvenstvo nakon utakmica baraža protiv selekcije Novog Zelanda.

Peru je uspio da izbori mjesto na Mundijalu uz veliku radost navijača u ovom državi. Međutim, euforija je danas splasnula nakon što su mediji objavili da FIFA istražuje Fudbalski savez Perua, te da bi ova reprezentacija mogla biti izbačena sa Svjetskog prvenstva.

Naime, peruanski Libero objavio je danas da FIFA istražuje FS ove zemlje zbog sumnje da su prekršena pravila, odnosno da se politika upetljara u rad ove organizacije. Predsjednik Komisije za mlade i sport Paloma Noceda želi da država usvoji zakon koji bi im omogućio da kontrolišu stvari u sportu u Peruu.

FIFA je pokrenula istragu povodom toga i ukoliko se ispostavi da se politika upetljala u FS Perua ova reprezentacija će izgubiti svoje mjesto na SP-u. Navodno, to bi moglo vratiti Italiju u igru, ali bi u tom slučaju bilo mnogo faktora koji bi odlučili koja ekipa bi zauzela mjesto Perua ako ovaj tim bude izbačen s Mundijala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi