Peru prvi polufinalist

U četvrtfinalu pala Kolumbija

Peru prvi polufinalist

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Perua prva je izborila plasman u polufinale Copa Americe. Naime, Peru je u četvrtfinalu rezultatom 2:0 savladao Kolumbiju.

Pitanje pobjednika prvog četvrtfinalnog susreta odlučeno je tek nakon produžetaka. Kolumbija je bila mnogo bolja u regularnih 90 minuta, no svoje prilike nije iskoristila. Dva puta su fudbaleri Kolumbije pogađali okvir gola, a u 66. minuti napadač Porta, Radamel Falcao, nije iskoristio jedanaesterac.

I kako to inače biva u fudbalu, Kolumbija je kažnjena. U 101. minuti susreta Lobaton je doveo Peru u vodstvo, a deset minuta kasnije za konačnih 2:0 zabio je Vergas.

Copa America, četvrtfinale:
Kolumbija – Peru 0:2 (Lobaton 101', Vargas 111') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.