Perumal: Kamerunci su namjestili utakmicu protiv Hrvatske

Osuđeni kralj namještaljki tvrdi

Perumal: Kamerunci su namjestili utakmicu protiv Hrvatske

Wilson Raj Perumal tvrdi kako je utakmica između Hrvatske i Kameruna bila namještena, a o svemu tome puno više piše njemački Spiegel.

Perumal je prvi put osuđen za namještanje utakmica još 1995.godine, drugi put je 2011. godine uhapšen u Finskoj. Dvije godine je boravio u zatvoru i tokom svog boravka je pojasnio kako je funkcionisala
globalna mreža koja je namještala utakmice, a čije je sjedište bilo u Singapuru.

Taj isti Perumal je nazvao Spiegel nekoliko sati prije početka utakmice rekavši kako će Kamerun izgubiti 4:0 te da će u prvom poluvremenu  jedan od igrača Kameruna dobiti crveni karton. Završilo je 4:0, Alex Song je dobio crveni karton pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Ono što svakako vrijedi spomenuti jeste činjenica kako su u ovu namještaljku kako tvrdi Perumala bili upleteni samo igrači Kameruna, tačnije njih sedam.

FIFA je prošle sedmice priznala kako određenih špekulacija ima i kako je pokrenuta istraga oko cijelog slučaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.