Pet najboljih golova 20. kola: Magija Sarića, volej Pušare

Postignuti sjajni golovi

Pet najboljih golova 20. kola: Magija Sarića, volej Pušare

S. Bošković

Jučer je sjajnom utakmicom između Širokog Brijega i Zrinjskog (3:4) kompletirano 20. kolo BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na osam odigranih susreta postignuto je 17 golova, a najviše ih je postignuto na Pecari (sedam). Po tri gola su postignuta na Koševu, odnosno Otoci (Sarajevo - Čelik 2:1 i Olimpic - Borac 3:0). Mreže na stadionima Vrapčići i Tušanj su se tresle samo jednom, a Željezničar i Sloboda upisali su minimalne pobjede protiv Veleža, odnosno Radnika iz Bijeljene. U Zvorniku su Drina Zvornik i Slavija odigrali 1:1, dok su dva susreta završila bez postignutih golova (Mladost DK - Vitez i Travnik - Rudar). 

I 20. kolo donijelo je nekoliko sjajnih golova na premijerligaškim terenima, a odabrali smo najljepših.  

5. Boris Pandža (Široki Brijeg-Zrinjski 3:4)

Boris Pandža postigao je sjajan gol glavom iz kornera i tako izjednačio rezultat na Pecari na 3:3. Fudbaler Širokog bio je najviši u skoku i loptu je sa lijeve stative poslao pod desnu stativu. 


4. Ivan Krstanović (Široki Brijeg-Zrinjski 3:4)

Iskusni napadač Širokog Brijega postigao je drugi gol na ovom susretu. Iskoristio je grešku odbrane Zrinjskog i sa 11 metara je sjajnim šutem u donji lijevi ugao matirao Karačića. 



3. Ognjen Todorović (Široki Brijeg-Zrinjski 3:4)

I treći gol na našoj listi viđen je na Pecari, gdje je odigrana utakmica koje ćemo se dugo sjećati. Majstorski gol Ognjena Todorovića donio je Zrinjskom vodstvo od 3:2 na Pecari i bio samo uvod u uzbuđenja koja su kasnije uslijedila. Todorović je došao do peterca Širokog Brijega i onda je nakon jednog driblinga pogodio rašlje bliže stative. Golman je bio nemoćan. 

2. Elvis Sarić (Sloboda-Radnik Bijeljina 1:0)

Sarić je postigao gol o kojem će se još dugo pričati. Svi su očekivali da Zajko Zeba izvede slobodni udarac za Slobodu na oko 20 metara od kola Radnika, no Sarić je šutirao, a ostali su samo pogledima ispratili kako lopta ulazi u gol. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



1. Nemanja Pušara (Drina Zvornik-Slavija 1:1)

Nemanja Pušara je strijelac najljepšeg gola 20. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine. U 88. minuti, Pušara je na vrhu šesnaesterca dočekao loptu koju su loše izbili fudbaleri Drine i poslao je u rašlje. Golman je bio nemoćan, a Pušara je ovako svom timu donio veliki bod u samom finišu. 


Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi