Pet najvećih kandidata za ulazak u PL iz Prve lige RS

Pet najvećih kandidata za ulazak u PL iz Prve lige RS

FK Krupa iz Krupe na Vrbasu

Adnan Beganović

U jesenjm dijelu Prve lige Republike Srpske igrao se dobar fudbal, a ako je suditi po tabeli u nastavku sezone nas očekuje neizvjesna borba za ulazak u Premijer ligu.Leotar iz Trebinja je jesenji dio sezone okončao na vodećem mjestu, pa je samim tim i jedan od najvećih favorita za plasman u Premijer ligu, no još mnogo klubova ima želju igrati u elitnom rangu bh. fudbala, tako da je pred nama dosta zanimljivo proljeće.

FK Krupa je jesenji dio sezone okončao na šestom mjestu tabele sa 21 osvojenim bodom što je pet manje u odnosu na prvoplasirani Leotar. Fudbalere Krupe je tokom jeseni krasila odgovorna i čvrsta igra, tako da su primili samo šest pogodaka u 13 odigranih susreta, a postigli su 11. Amabicije ekipe iz Krupe na Vrbasu nisu ulazak u Premijer ligu, no ako im se ukaže prilika, sigurno će je znati iskoristiti.

FK Krupa je osnovan 1983. godine i takmičio se u nižim jugoslovenskim ligama. Prošle godine su se kvalifikovali u Prvu ligu Republike Srpske i to je do sada najveći uspjeh ovog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.