Pet novih igrača u FK Sloboda

Pet novih igrača u FK Sloboda

M. Skaka

Nakon posljednje probne utakmice pred polazak na završnio dio priprema, te riješenih nedoumica oko igrača koji su boravili na probi, u Slobodi su upriličili svečano potpisivanje ugovora sa ovozimskim pojačanjima.

Tako su potpise na dvogodišnje ugovore stavili Amir Rekić (Zvijezda Gradačac), Muhamed Mujić (Budućnost Banovići), Šaćir Redžepi (Renova Tetovo – Makedonija), Šerif Hasić (Sinj – Hrvatska) i Osman Hodžić (Gradina Srebrenik).

Sa pet novih igrača u redovima Slobode ističu, da ulaze jači u drugi dio prvenstva. Ostali su bez Kenana Čejvanovića i Maria Lamešića, za koje su našli adekvatne zamjene.

"Redžepi je makedonski mladi reprezentativac i bit će prava zamjena za Čejvanovića, dok će  u vezni red umjesto Lamešića, Hasić također naš mladi reprezentativac, te Mujić, koji slovi za najveći potencijal na ovim prostorima. Riješili smo pitanje i bočnih igrača gdje će lijevo igrati Rekić, naš nekadašnji igrač i donedavno kapiten Zvijezde, a desno mladi Hodžić, koji se odlično pokazao u dosadašnjim utakmicama. Uvjeren sam da smo napravili dobar posao, posebno kada se vidi kako su trgovale druge ekipe.", istakao je Enes Mešanović sportski direktor Slobode.

Amir-RekicNekadašnji kapiten Zvijezde, Amir Rekić stavio svoj autogram na dvogodišnji ugovorMeđu pet novih igrača, tek Hodžić nije imao reprezentativno iskustvo, što daje dodatnu težinu potpisanih ugovora. Pojačanjima, ali i atmosferom u klubu, zadovoljan je i Salih Šabović, predsjednik Upravnog odbora i prvi čovjek kluba.

"Vjerujem da je menadžment napravio dobar posao, a igračima bih poručio da iz Slobode mogu otići samo u inostranstvo, jer bolji klub u BiH ne trebaju tražiti. Ovogodišnje ambicije su nam izlazak na evropsku scenu i na taj način dostojno obilježavanje devedeset godina postojanja kluba.", rekao je prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Šabović.

Zadovoljstvo nisu krili niti novi članovi kluba sa Tušnja. Svi su istakli da u Slobodi vlada odlična atmosfera, te da imaju sve uslove da se bore za evropsku scenu. No čini se da je najsretniji bio Amir Rekić, koji je prve korake i napravio u Slobodi.

"Svima nama koji smo u Tuzli naučili prve fudbalske korake, je san istrčati pred puni Tušanj i to nam je najveće zadovoljstvo. Ja sam presretan što ću ponovo imati tu čast ali i priliku da sa svojim klubom pokušam izboriti izlazak na evropsku scenu.", istakao je Rekić, koji je tri sezone odsustvovao sa Tušnja.

Ekipa Slobode već u nedjelju putuje za Medulin, gdje će finiširati pripremni period, a prvi protivnik već u ponedjeljak će im biti ekipa slovenske Drave iz Ptuja. Imena putnika će sutra definisati Sakib Malkočević, a među njima neće biti igrača koji su boavili na probi, a koji nisu potpisali ugovore.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.