Pet pojačanja koja bi Barceloni garantovala titulu i u narednoj godini

Pet pojačanja koja bi Barceloni garantovala titulu i u narednoj godini

M. Skaka

Barcelona je titulu u prvenstvu Španije i Ligi prvaka osvojila prvenstveno zahvaljujući odličnim pojačanjima od ljeta 2014. godine.

Ako zanemarimo Thomasa Vermalena, pojačanja Barcelone su se pokazala kao velika inspiracija za katalonski tim. Ivan Rakitić i Luis Suarez odigrali su važne uloge u timu, a čak i je Francuz Jeremy Mathieu doprinio slavlju na kraju sezone 2014/2015.

Žele li zadržati primat u Šapniji i Evropi i u narednoj godini, Luis Enrique će morati i ove godine pogoditi sa pojačanjima. Barca ovog ljeta ne može registrovati nove igrače, ali kao što smo vidjeli na primjeru Aleixa Vidala, može ih potpisati i ubaciti u ekipu od januara.

Evo liste od pet igrača koji bi Barceloni garantovali titulu u Ligi prvaka i naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.