Pet velikana žele Kevina De Bruynea

Na pragu Misimovićevog rekorda

Pet velikana žele Kevina De Bruynea

Zvijezda Wolfsburga, belgijski veznjak i reprezentativac Kevin De Bruyne (23), na pravom je putu da sruši Rekord Zvjezdana Misimovića iz šampionske sezone Vukova. 

Naime, u njoj je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, a od nedavno tim-koordinator upisao 22 uspješne asistencije. Belgijanac je trenutno na brojci od 21 uspješnog dodavanja za svoje siagrače.

Odlične partije u dresu Wolfsburga izazvale su interes najvećih evropskih klubova za usluge De Bruynea. Ipak, Vukovi se neće tek tako lako odreći usluga svog najboljeg fudbalera, a njemački mediji pišu kako će zaintereosovani klubovi klubu iz “grada automobila” biti primorani ponuditi između 50 i 70 miliona eura kako bi “oslabili” Vukove za narednu sezonu.

Pet evropskih velikana pokazalo je interes, a pored dva kluba iz Mančestera, tu su i Bayern, PSG i Real Madrid.

Aktuelni ugovor, prema kojem zarađuje 5 miliona eura godišnje, Belgijancu s Vukovima ističe 2019. godine, a prema nekim špekulacijama postoji i mogućnost da isti produži do 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.