Peta uzastopna pobjeda Fenerbahčea

Turska Superliga, 21. kolo

Peta uzastopna pobjeda Fenerbahčea

Edmir Škorić

U posljednjoj, ujedno derbi utakmici 21. kola turske Superlige Fenerbahče je s 2:0 savladao Kayserispor.

Do ove utakmice trećeplasirani sastav turskog šampionata, Fenerbahče, ugostio je četvrtoplasirani Kayerispor. Očekivala se neizvjesna utakmica, no domaći su na kraju bez većih problema upisali nova tri boda.

Poveli su nakon svega tri minute igre, golom senegalskog napadača Mamadou Nianga koji je došao iz Marseillea. Konačnih 2:0 postavio je Urugvajac Diego Lugano pogotkom u 60. minuti.

Fenerbahče se domogao druge pozicije sa skupljenih 45 bodova, koliko ima i trećeplasirana Burga uz nešto lošiju gol-razliku. Vodeći Trabzonspor ima dva boda prednosti.

Za kraj recimo kako Fenerbahče ima niz od pet uzastopnih pobjeda, a šest su zadnjih utakmica na svom terenu slavili.


Turska Superliga, 21. kolo

Fenerbahče - Kayerispor 2:0 (Niang 3, Lugano 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti