Peta uzastopna pobjeda Želje, hat-trick Riada Bajića

Premije liga, 9. kolo

Peta uzastopna pobjeda Želje, hat-trick Riada Bajića

Fudbaleri Željezničara su došli do svoje pete uzastopne pobjede u domaćem šampionatu, a u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige Plavi su na Grbavici s 5:3 savladali Zvijezdu.

Iako bez dvojice jako bitnih fudbalera kapiten Srđana Stanića i veznjaka Tomislava Tomića, izabranici Admira Adžema su već u 3. minuti stigli do vodstva. Riad Bajić srušen je u kaznenom prostoru gostiju, a glavni arbitar ove utakmice Antoni Bandić pokazao je na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Sead Bučan.

Samo dvije minute kasnije Plavi s Grbavice udvostručili su svoje vodstvo. Fantastičan dupli pas odigrali su Varea i Turković koji je  je sjajno prsima spustio loptu za argentinskog napadač, a on je rutinski loptu pospremio u mrežu Kenana Hujića.

U 7. minuti veliku priliku imao je Ermin Gadžo, ali Marijan Antolović je sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu. Uprkos činjenici da su već na otvaranju utakmice gubili s 2:0, fudbaleri Zvijezde nisu se predavali. Iako desetkovani povredama i suspenzijama, te bez šest prvotimaca, gosti su u 31. minuti uspjeli da smanje rezultat na 2:1, a sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Doljančić. 

Samo dvije minute kasnije Bajić je sjajnim udarcem, slabijom desnom nogom za ivice šesnaesterca, pogađa mrežu gostiju iz Gradačca i klubu s Grbavice vraća prednost od dva gola.

Sami finiš prvog poluvremena donio je još jednu dobru priliku, ali se Riad Bajić sapleo u samoj završnici, pa je odlično proigravanje Sadikovića ostalo ne krunisano golom.

Drugo poluvrijeme je ekipa iz Gradačca otvorila bolje, a nakon svega četiri minuta igre Samir Isanović je pobjegao neopreznoj odbrani domaćih, te loptu pospremio u mrežu istrčalog Antolovića.

U 60. minuti Zvijezda je ostala sa 10 igrača na terenu, a zbog starta, koji je sudija okarakaterisao kao preoštar, Riad Demić je zaradio crveni karton. 

Ipak, ni crveni karton Demića nije demoralisao izabranike Petra Šegrta. Nakon ubačaja iz jednog kornera Antolović je krenuo, pa stao, a ovu grešku iskoristio je Stojanov i pogodio za izjednačenje rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za ostanak sva tri boda na stadionu Grbavica pobrinuo se Riad Bajić. Mladi fudbaler Željezničara je uspio pored dvojice odbrabenih fudbalera Zvijezde i gostujućeg golmana loptu progurati u mrežu za četvrti gol Plavih koji je donio petu uzastopnu pobjedu Željezničara u BH Telecom Premijer ligi. 

Sjajni mladi reprezentativac Bone i Heregovine Riad Bajić u sudijskoj nadokandi ovjerio je pobjedu Željezničara,i tako upisao onaj prav hat-trick (tri gola u nizu op.a.).

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.