Velež na pragu prvog pojačanja za novu sezonu

Nakon velikog broja odlazaka

Velež na pragu prvog pojačanja za novu sezonu · Saznajemo

A. Čaušević

FK Velež će napraviti značajne promjene u igračkom kadru pred novu sezonu. Otišao je veliki broj igrača i sada vrijeme za popunjavanje rubruke "dolasci".

Nakon što su u samom finišu minule sezone ostali bez Evrope, u FK Velež su odlučili da promijene dosta stvari u igračkom kadru te se uskoro očekuju i prvi dolasci.

Kako SportSport.ba saznaje prva akvizicija Rođenih pred novu sezonu trebao bi postati Petar Mišić koji je protekle dvije i pol godine igrao za Tuzla City.

Mišić je bio jedan od boljih igrača Tuzla Cityja, a ugovor sa ovim premijerligašem mu je istakao na kraju sezone i slobodan je u izboru nove sredine.

Nezvanične informacije govore da bi se Mišić mogao priključiti mostarskim Crvenim te tako postati prvo pojačanje ovog kluba za predstojeću sezonu.

Ovaj 28-godišnjak je promijenio nekoliko klubova u Hrvatskoj, bio je i član Dinama. Za Modre nikad nije zaigrao u takmičarskom meču jer je uglavnom bio na posudbama.

Oglasi

U BiH je došao iz švicarskog Aaraua, a u sezoni iza nas na 25 mečeva u svim takmičenjima zabio je tri gola i upisao četiri asistencije.

Petar Mišić
Petar Mišić NK Široki Brijeg NK Široki Brijeg HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
9 nastupa
2 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova
6 nastupa
2 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Velež će sigurno u narednom periodu dovesti još nekolicinu igrača posebno ako se u obzir uzmu brojni odlasci pa će ekipa u novoj sezoni izgledati značajno drugačije.

Rođene su do sada napustili Wallace, Slaviša Bogdanović, Haris Ovčina i Samir Zeljković, a nova serija odlazaka realizovana je danas.

Iz mostarskog kluba je potvrđeno da su se od crvenog dresa oprostili Jovan Blagojević, Antonio Pavić, Marko Karamarko te Tino Blaž Lauš kojem je istekla posudba iz Hajduka.

Navijači sa nestrpljenjem čekaju nova pojačanja uz nadu da će se oformiti dovoljno kvalitetan tim da se može boriti za sami vrh tabele te izlazak u Evropu.

Top Komentari

komentator1
Ovaj voli selendre. Iz simin hana ide u jos vecu zabit na velezu- vrapcice!
2 6
komentator1
Bahahaahhaahahahahahhahaha
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti