Petarda Americe
Daniel Montenegro proslavlja jedan od dva svoja pogotka

Meksiko Apertura

Petarda Americe

Nakon osam odigranih kola na tabeli meksičke Aperture se nalazi Toluca sa bodom prednosti ispred Americe i Monterreya, a u stopu ih prate i Pachuca, Morelia i Cruz Azul.

Vodeća Toluca je upisala novu pobjedu u gostima nad Indiosom s minimalnih 1:0. Bila je to teška utakmica za goste koji su ovom pobjedom ostali na vrhu tabele. Jedini gol na utakmici postigao je Hector Mancilla u 42. minuti utakmice.    

America je pokazala svu svoju moć protiv Tecosa koje su dobili sa visokih 5:0. Angel Martinez i Daniel Montenegro su načeli mrežu gostiju u prvom dijelu, da bi onda Salvador Cabanas iz penala i Daniel Montenegro svojim drugim golom na utakmici rješili pitanje pobjednika. Do kraja utakmice je još samo Dario Rodriguez pogotkom u vlastitu mrežu potvrdio pobjedu Americe.  



Monterrey je upisao još jednu sigurnu pobjedu. Ovaj put je Monterrey slavio na domaćem terenu protiv Atlantea sa 3:0. Svi golovi pali su u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Angel Martinez, Dario Carreno i Jesus De Nigris.  

Pachuca je slavila u gostima nad aktuelnim prvakom UNAM Pumasom koji ima samo jednu pobjedu. Martin Bravo je doveo domaći tim u vodstvo u prvom poluvremenu, da bi Ivan Perez i Damian Alvarez u nastavku donijeli preokret Pachuci.        
Morelia je na svom terenu bila bolja od Tigresa rezultatom 2:1. Gosti su vodili golom Gastona Fernandeza iz penala u  29. minuti, da bi Luis Rey s dva gola u 49. i 90. minuti donio pobjedu Morelii.  

Chivas je doživio novu blamažu. Ovaj put bolji od njih bili su igrači San Luisa koji su slavili pobjedu 4:0. Golove za domaći tim postigli su Alfredo Moreno, Michael Orozco, Malher Moreno i Vilchis.

Cruz Azul je bio bolji od Atlasa u gostima sa 1:0, a gol za pobjedničku momčad postigao je Mario Ortiz u posljednjoj minuti utakmice.  

Puebla je bila bolja od Jaguaresa u gostima sa 1:0, dok je Santos Laguna na domaćem terenu bila bolja od Queretara sa 2:0.  

Rezultati:
Jaguares – Puebla 0:1
Monterrey – Atlante 3:0
Indios – Toluca 0:1
San Luis – Chivas 4:0
UNAM Pumas – Pachuca 1:2
Santos Laguna – Queretaro 2:0
America – Tecos 5:0
Atlas – Cruz Azul 0:1

Tabela: Toluca 18, America i Monterrey 17, Pachuca i Morelia 16, Cruz Azul 15......UNAM Pumas i Indios 3, Queretaro 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.