Petarda Barce

19. kolo Primere

Petarda Barce

Adnan Beganović

U prvoj utakmici 19. kola španjolske Primere Barcelona je pokazala snagu i bez većih poteškoća utrpala Deportivu pet komada. 

Ekipa Barcelone nezaustavljivo gazi prema novoj tituli. Večeras su slavili protiv Deportiva i tako nastavili niz nepobjedivosti. Ovom pobjedom Barcelona je srušila rekord po broju osvojenih bodova u prvom dijelu prvenstva kojeg je do sada držao Real.

Kao i u većini utakmica ove sezone, Barca je sve riješila u prvom poluvremenu kada su furioznom igrom gostima iz La Corune utrpali tri komada. Podatak o 14 upućenih udaraca na gol Deportiva u prvom poluvremenu dovoljno govori o igri koju je Barca pružila u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme fudbaleri Pepea Guardiole su rutinski odradili i sa još dva pogotka u finišu susreta "razmontirali" su Deportivo. Gosti iz La Corune su pokušavali postići počasni pogodak ali nisu uspjeli u tome.

Barcelona – Deportivo 5:0 ( Messi 21', Henry 27', 82', Eto'o 41', 87')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.