Petarda Japana za prvo mjesto

Azijski kup

Petarda Japana za prvo mjesto

U trećem kolu grupe B Azijskog kupa Japan je sa visokih 5:0 savladao Saudijsku Arabiju i tako obezbijedio prvo mjesto u grupi. U drugom susretu Jordan je slavio protiv Sirije, te tako zauzeo drugu poziciju u grupi i plasirao se u četvrtfinale.

Na stadionu Al Rayyan Stadium snage su odmjerili Japan i Saudijska Arabija koja je već ranije otpisana. Japanci su slavili sa visokih 5:0, a u vodstvo ih je doveo novi napadač njemačkog Stuttgarta, Shinji Okazaki već u 8. minuti.

Samo pet minuta kasnije 24-godišnji Okazaki postiže i svoj drugi pogodak. Iskusni napadač, Ryoichi Maeda povećao je prednost na 3:0 u 19. minuti, a do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U 51. minuti uslijedio je drugi gol Maede, a sjajni Okazaki svojim hat-trickom u 80. minuti postavlja konačnih 5:0. Ova pobjeda Japanu je bila dovoljna da zasjedne na prvo mjesto grupe B i tako se plasira u četvrtfinale.

U drugoj utakmici na stadionu Qatar Sports Club Jordan je savladao Siriju i plasirao se u četvrtfinale. Nije sve dobro krenulo po Jordance, jer je 27-godišnji napadač Mohamed Al Zeno dove Siriju u vodstvo u 15. minuti.

Kapiten sirijske reprezentacije, Ali Diab nespretnom reakcijom matirao je svog golmana i tako vratio stvari na početak u 30. minuti, a na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Veliku pobjedu Jordanu donosi napadač kiparske Alki Larnac, Odai Al-Saify u 58. minuti susreta.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije