Petarda Sarajeva protiv Voždovca

Ubjedljiva pobjeda bordo tima

Petarda Sarajeva protiv Voždovca

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva danas su savladali Voždovac sa 5:1 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu.

Bordo tim se već nekoliko dana nalazi na pripremama u Sloveniji, a u generalnoj provjeri pred novu sezonu danas su savladali srbijanski Voždovac sa 5:1.

Sarajevo je bolje otvorilo meč i stvorilo nekoliko šansi na početku, ali rezultat se nije mijenjao. Ipak, sarajevski tim je u 31. minuti uspio da povede sa 1:0. Aladin Šišić je sjajno ubacio sa desne strane, a najbolje u šesneastercu Voždovca snašao se Mersudin Ahmetović koji je pogodio za 1:0.

Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0 za Sarajevo. Odbrana Voždovca napravila je veliku grešku koju je iskoristio Emir Halilović i savladao protivničkog golmana.

U nastavku meča Voždovac je krenuo veoma ofanzivno i stvorio dvije odlične šanse, ali je Kovačević spasio Sarajevo. U 51. minuti stigla je kazna za promašaje nakon što je Amar Rahmanović pogodio za 3:0 i veliku prednost kluba s Koševa.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Voždovac je uspio da smanji na 3:1. Mašović je šutirao sa nekih dvadesetak metara, a lopta je zakačila Adukora i završila u mreži Sarajeva. U samom finišu meča Sarajevo je došlo i do četvrtog gola. Pidro je izborio penal koji nije iskoristio Rešić, ali je na odbijenu loptu natrčao Radovac za 4:1. Isti igrač postavio je konačnih 5:1 minutu kasnije sjanim golom.

Pripremni meč:

Sarajevo - Voždovac 5:1 (Ahmetović 31', Halilović 38', Rahmanović 51', Radovac 88', 90'/Mašović 57')

Sarajevo: Kovačević, Hebibović, Adukor, Mujakić, Hodžić, Stanojević, Rahmanović, Šišić, Velkoski, Halilović, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Voždovac: Čupić, Jesić, Mrikailo, Mihajlov, Veličković, Petrović, Pavlović, Milutinović, Duronjić, Masović, Stuparević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEIKO
Kakva je to ekipa kojoj ovi bordo uhljupi uvale 5 komada.hahahaha
5 13
pticijaprcija
Bravo kraljevi prijateljskih :D Brzo ce liga, i sve mjenja.
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi