Petarda u Minhenu: Bayern uvjerljiv protiv Bešiktaša

Uzvrat formalnost

Petarda u Minhenu: Bayern uvjerljiv protiv Bešiktaša

Bayern je u prvom susretu osmine finala Lige šampiona odigranom na Allianz Areni savladao Bešiktaš rezultatom 5:0.

Njemački gigant je Bešiktaš dočekao kao favorit, iako je u osminu finala Lige šampiona ušao sa drugog mjesta, a da će se gosti loše provesti na gostovanju u Minhenu dalo se naslutiti još na startu susreta.

Od 16. minute Turci su bili primorani igrati s igračem manje, kada je Vida kao posljednji igrač oborio Lewandowskog i zaradio direktan crveni karton, a domaći su brojčanu inferiornost znali da iskoriste u nastavku utakmice.

Prvi gol u mrežu Bešiktaša viđen je u 43. minuti. Coman je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, Alaba je skrenuo ka golu, a Miller u okretu prevario Fabricija za vodstvo Bayerna od 1:0.

Nakon što se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0, u drugom poluvremenu Bayern je krenuo silovito. Već u 50. minuti odličnu priliku za udvostručenje vodstva je propustio Lewandowski, čiji je udarac zaustavila stativa, a samo tri minute Poljak je bio asistent Comanu za prednost od 2:0.

Bavarci su do kraja koristili svaku grešku rivala, kontre i polukontre su funkcionisale sjajno i upravo su tako postigli još tri pogotka. U 66. minuti na 3:0 je povisio Muller, da bi Lewandowski golovima u 79. i 88. minuti postavio, ispostavit će se, konačnih 5:0 na Allianz Areni.

Bayern tako revanš dočekuje sa pet golova prednost i praktički već sada izabranici Juppa Heynckessa mogu da slave plasman u četvrtfinale.

Liga šampiona, osmina finala:

Bayern - Bešiktaš 5:0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi