Peter Schmeichel poručio Moyesu: Uspostavi autoritet

Legendarni golman Manchester Uniteda

Peter Schmeichel poručio Moyesu: Uspostavi autoritet

Legendarni golman Manchester Uniteda, Danac Peter Schmeichel, istakako je kako trenutni menadžer tima sa Old Trafforda David Moyes mora napraviti čistku u timu tokom zimskog prelaznog roka.

Ovako izuzetno loše početku sezone nisu se nadali ni najveći pesimisti među navijačima Crvenih đavola, ali nije lako naslijediti čovjeka koji je 27 godina sjedio na klupi Uniteda i čiju je publiku navikao na trofeje.

"Mislim da je važnije da Moyes ne dovodi igrače, već pusti pojedince da napuste klub. On mora da uspostavi autoritet u ekipi, jer očigledno da neki fudbaleri ne obavljaju svoj posao dobro, a to traje već neko vrijeme", rekao je Schmeichel.

Klub sa popularanog Teatra snova nalazi se na devetoj poziciji Premiershipa 22 osvojena boda, 13 manje od vodećeg Arsenala. S druge strane. Ipak, united je s lakoćom izborio plasman u osminu finala Lige šampiona sa prvog mjesta u grupi A.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti