Ivaylo Petev je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine!
FOTO - EPA

Ivaylo Petev je novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine! · Udarna vijest

A. Beganović

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izabrali su Peteva za nasljednika Dušana Bajevića.

Petev je svoju trenersku karijeru počeo u Ludogoretsu s kojim je iz druge lige ušao u elitni rang bugarskog fudbala, a potom i osvojio dva naslova prvaka. Uz to sa Ludogoretsom je osvojio i dva Superkupa, te jedan Kup Bugarske.

Nakon Ludogoretsa trenerski put odveo ga je na Kipar gdje je sa AEL Limassolom osvojio 2. mjesto. U klupskoj karijeri vodio je još i zagrebački Dinamo koji je preuzeo nakon 10 kola i s kojim nije uspio osvojiti titulu prvaka Hrvatske, te kiparsku Omoniju, poljsku Jagielloniju i klub iz Saudijske Arabije Al-Qadsiah.

U 2015. i 2016. godini predvodio je bugarsku reprezentaciju. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Bugarska je s Petevom na klupi imala učinak od dvije pobjede (Malta, Azerbajdžan), tri poraza (Italija, Hrvatska, Norveška) i remi (Italija) i nije se uspjela kvalifikovati na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Sramotna odluka saveza- Vico i Miske su provukli svog kandidata- Begic stari mlakonja se nije ni pojavio - tako da svaki oblik odgovornosti on ne bi preuzeo
64 8
bosanchero
WTF Ko je Ivajlo?
31 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi