Bivši svjetski prvak Messiju: "Nakon ovoga jedino ostaje da odmah napustiš klub"

Bivši svjetski prvak Messiju: "Nakon ovoga jedino ostaje da odmah napustiš klub"

Edmir Škorić

Bivši svjetski prvak s Francuskom, Emmanuel Petit, savjetuje Lionela Messija da napusti PSG.

PSG je sinoć na Parku prinčeva doživio neočekivan poraz od Lyona rezultatom 1:0, a Lionel Messi je izviždan. Nij to prvi put da Argentinac u Parizu dobija zvižduke i jedan od najboljih nogometaša svih vremena po prvi put u karijeri dobio je nezamisliv tretman od vlastitih navijača.

Igrajući za Barcelonu, Messi nije nikada izviždan od njenih navijača, uostalom ni navijači protivničkih timova mu ne priređuju takve stvari.

Ponašanje pariške publike oštro je u RMC Sportu kritikovao bivši nogometaš francuske reprezentacije, svjetski prvak iz 1998. godine Emmanuel Petit.

“Kad to čujem, to je za mene uvreda za nogomet. Messiju bih otvoreno poručio da nakon ovoga napusti PSG. Takve stvari su nedopustive", kazao je Petit.

Bivši nogometaš tu nije stao i odmah je uputio nekoliko oštrih riječi PSG-u.

"Ovaj klub nije nogometni klub. To je klub pred mirovinom, čak i za igrače u 20-ima. Nijedan igrač nije napredovao otkako je došao u PSG. Je li Messi kriv? On je majstor s čarobnim štapićem, ali nije na njemu da oko sebe ima igrače koji se iole trude. Igrači koji vole imati loptu tipa Veratti u svojim nogama nikad ne prolaze dobro ovdje. Samo pariški navijači ne shvaćaju da morate imati tim oko Messija, nešto što oni nemaju i neće imati", rekao je Petit.

Sudeći po Messijevoj reakciji, vidi se da nije previše mario za zvižduke. On je i prije utakmice s Rennesom prije reprezentativne pauze bio izviždan kada je spiker izgovorio njegovo ime prije početka utakmice, ali očito ga nije doticalo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Unatoč porazu od Lyona, PSG ostaje vodeći na tabeli, ali nije više tako uvjeren u titulu i suočava se sa mnogim problemima već mjesecima.

Francuski velikan ranije je ispao od Marseillea u Kupu, a potom i iz Lige prvaka u dvomeču s Bayernom, pa je ostalo jedino da se bori za titulu, koja je ionako "normalna stvar" s obzirom na to kakav roster Parižani imaju u odnosu na sve druge rivale u svojoj zemlji.

Top Komentari

nakopitam
HahahHhha Nude cifuti pare ko bi ga uzeo, ali nece kepeca niko. Izrael nudi klubu koji bi ga udomio da oni plate milijardu ali opet ne mogu naci nikoga. Hahahahhahahahahhahahahahahahah. @NoSikiriky na aparatima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti