Petković: Blizu smo mog poimanja idealnog tima

Nakon ubjedljivog trijumfa nad Udineseom

Petković: Blizu smo mog poimanja idealnog tima

O. Lekić

Vladimir Petković izjavio je da je Lazio blizu njegovog poimanja idealnog tima nakon što je rimski klub u utorak pobijedio Udinese s 3:0.

Golovima Alvara Gonzaleza i Miroslava Klosea u prvom te Hernanesa u drugom poluvremenu, Lazio je došao do pobjede koja ga je izdvojila na petom mjestu tabele Serije A.

Petković je priznao da njegov tim može još da napreduje, nakon što je nanizao pet mečeva bez poraza.

"Ovaj tim je veoma blizu mog poimanja idealnog tima. Trudimo se da iz dana u dan napredujemo. Zadovoljan sam igrom, ali ima mjesta za napredak. Moramo napredovati ako želimo ostvariti ciljeve", kazao je bh. stručnjak na klupi Lazija.

"Ekipa je bila uvjerljiva jer smo manje riskirali, postigli smo tri gola i dominirali 90 minuta. Ne znam da li je ovo najbolja predstava Lazija i da li ćemo igrati bolje u drugim utakmicama, ali sam sretan i želim da čestitam svojim igračima", dodao je.

Petković je naglasio da će naredni meč protiv Parme biti težak test za njegovu ekipu.

"Sljedeću utakmicu igramo protiv Parme. Prije nekoliko sedmica imali smo psiho-fizički pad, a sada su drugi timovi u takvoj situaciji. To je normalno, prvenstvo je dugo i od početka sam govorio da će se šest ili sedam timova boriti dokraja za titulu", izjavio je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.