Petković: Naš stav znat će se 25. decembra
Rodoljub Petković

Petković: Naš stav znat će se 25. decembra

Adnan Beganović

Nakon odlaska Miroslava Blaževića sa klupe našeg nacionalnog tima glavna priča u svim bh. medijima je ime novog selektora naše fudbalske reprezentacije.

U svim bosanskohercegovačkim medijima špekuliše se sa raznim imenima, a kao glavni favorit za preuzimanje vruće stolice figurira nekadašnji reprezentativac i istinska legenda našeg fudbala Sergej Barbarez, koji je i sam izjavio da je spreman preuzeti Zmajeve.

Međutim, s obzirom da za imenovanje novog selektora treba 12 glasova od 15 članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH te da mora biti barem po jedan glas iz sva tri konstutivna naroda, sasvim je izvjesno da proces imenovanja neće biti niti malo lagan.

Kontaktirali smo Generalnog sekretara Fudbalskog saveza RS, Rodoljuba Petkovića, kako bismo provjerili kakav je stav članova Izvršnog odbora koji dolaze iz RS-a.

"Konačan stav po pitanju selektora imat ćemo 25. decembra kada ćemo na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS otvoriti i tu temu. Za sada smo stajališta da selektor reprezentacije ne može biti niko od onih koji su učestvovali u utakmici Kodro, Bola i prijatelji dok je naša reprezentacija igrala susret sa Azerbajdžanom u Zenici", rekao je za SportSport.ba Generalni sekretar Fudbalskog saveza RS, Rodoljub Petković.

Na pitanja da li članovi Izvršnog odbora koji dolaze iz RS imaju nekog svog kandidata za upražnjenu selektorsku poziciju Petković je odgovorio:

"Ne želim špekulisati imenima, no mišljenja smo da na mjesto selektora Bosne i Hercegovine treba doći neko iskusno, proslavljeno ime iz bh. fudbala, a isto tako smatramo da se uz stručnom štabu reprezentacije treba naći mjesta i za mlade trenere iz Premijer lige. Ponavljam, konačan stav iz Fudbalskog saveza RS saznat će se 25. decembra nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.