Petković: Nikome ne bi bilo lako naslijediti Hitzfelda

Sarajlija za kormilom Švicarske

Petković: Nikome ne bi bilo lako naslijediti Hitzfelda

Vladimir Petković u posljednjih nekoliko dana jedna je od najaktuelnijih sportskih tema kako u Švicarskoj, tako u Italiji.

Na "čizmi" se sve glasnije špekuliše da se bliži rastanak Petka i Lazija, dok je u "zemlji sira i čokolade" i zvanično predstavljen kao trener koji će od 1. jula 2014. godine na selektorskoj poziciji naslijediti legendarnog Ottmara Hitzfelda.

"Nikome ne bi bilo lako naslijediti Ottmar Hitzfelda, pa tako neće biti jednostavno ni za mene nastaviti njegovim uspješnim putem. Ipak, ubijeđen sam da igrači i tim imaju potencijal, a taj kvalitet će meni sasvim sigurno pomoći. Vjerujem da zajedno možemo biti veoma uspješni", kazao je trener rimskog Lazija Vladimir Petković i stručnjak koji će nakon Mundijala u Brazilu sjesti u selektorsku fotelju reprezentacije Švicarske

Nakon njegovog zvaničnog predstavljanja, nekadašnji fudbaler Sarajeva, inače rođeni Ilidžanac, je kazao:

"Nadam se da će Ottmar Hitzfeld I njegovi fudbaleri ostati maksimalno skoncentrisani, te da ih tema 'Petković' neće omesti. Ja ću se skoncentrisati na svoj posao, a potom o 1. jula ću se spremati za svoj novi zadatak. Moramo spremno dočekati kvalifikacije za EURO 2016. Ubijeđen sam da možemo dobro odigrati u kvalifikacijama, ali i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.