Petković: Očekivali smo ovakvu odluku

Nakon što je formiran Komitet za normalizaciju

Petković: Očekivali smo ovakvu odluku

A. Beganović

Odbor za hitna pitanja FIFA-e jučer je imenovao Komitet za normalizaciju , koji će imati zadatak riješiti probleme sa kojima se suočava Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Na čelu Komiteta za normalizaciju biće Slovenac Rudi Zavrl, a pored njega u istom će sjediti i Eva Pasquier i Marcel Benz, te šest članova iz naše zemlje.

Prvi sastanak Komitet za normalizaciju imat će 18. aprila u Beču, a Generalni sekretar FSRS Rodoljub Petković, za naš portal tvrdi da se očekivala ovakva odluka.

"Očekivali smo ovakvu odluku. Imali smo informacije da će Komitet za normalizaciju biti formiran, te da će odmah krenuti u riješavanje problema u bh. fudbalu. Što se tiče samih imena članova Komiteta tu vam ne mogu ništa značajno reći jer nas niko nije kontaktirao u vezi toga", rekao je Petković za SportSporrt.ba.

"Sada je odgovrnost prebačena na ljude koji će činiti Komitet za normalizaciju. Promjene su neophodne i to niko ne spori, ali očekivali smo više strpljenja od UEFA-e i FIFA-e. Nadam se da su UEFA i FIFA shvatile da probleme u bh. fudbalu mogu riješiti samo ljudi koji dobro poznaju situaciju u našoj zemlji. Međunarodnim fudbalskim asocijacijama nije u cilju da ovakvo stanje ostane do ko zna kada", dodao je Petković.

Iako je Komitet za normalizaciju formiran ukoliko Statut ne bude usvojen suspenzija Fudbalskog saveza BiH će ostati na snazi, a Petković, kao niti bilo ko u našoj zemlji, ne zna ko će usvojiti Statut.

"Ja doista ne znam kako će sve to izgledati, odnosno ko će usvojiti Statut. Bilo bi logično da Skupštinu čine delegati koji su izabrani na posljednjim izborima, no kako je sve to zamišljeno, u ovom trenutku vam doista ne mogu reći. Nakon ponedjeljka ćemo mnogo toga više znati", zaključio je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.