Petković odveo Laziale u rat, Lulićeva jedinica najbolja

Laziali spremni za gostovanje na Bentegodiju

Petković odveo Laziale u rat, Lulićeva jedinica najbolja

Stadion Marc Antonio Bentegodi poprište je posljednje bitke Laziala u ovoj kalendarskoj godini. Petković i njegovi izabranici u nedjelju idu na megdan Veroni. 

Kada su jučer ujutru fudbaleri Lazija stigli u trening centar Formello, ni sanjali nisu da će nekoliko sati kasnije biti u ulozi vojnika. Posljednja bitka ove sezone za Laziale vodit će se na Bentegodiju, a Petković je čini se potpuno spreman za rat. 

Paintball je igra koja se zasniva na principu rata, otvorene borbe, "prsa u prsa", koja se igra timski, a cilj je izbjeći kuglice koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana koja ostane posljednja u igri. Za pobjedu je vrlo važan timski rad i "čuvanje leđa" saborcu, a to je ono što Petković želi od svoje ekipe tokom čitave sezone. 

Zajedništvo, timski duh, žrtvovanje za ekipu, maksimalna posvećenost timu, komunikacija, na tome Petković želi zasnovati odnos u među svojim izabranicima, a čini se da je u paintballu našao način da to i demonstrira Luliću i društvu. Tim je podijelio u četiri grupe, a samo su Klose i Radu ostali u Formellu zbog povreda. Pobjedu je odnijela ekipa našeg reprezentativca Senada Lulića. 

Da li će popularni Petko ovim činom popraviti odnose u ekipi, vratiti tim na pobjednički kurs i postići ono što je želio, ostaje nam da vidimo. Prvu priliku imat će već sutra, kod ove sezone odlične Verone. Stadion Marc Antonio Bentegodi pravi je ispit za elitnu jedinicu Vladimira Petkovića.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.