Petković: Pritisak je na Interu

Petković: Pritisak je na Interu

Midhat Šljivak

Fudbaleri Lazija u 36. kolu Serie A koje se igra sutra gostuju Interu na Giuseppe Meazzi, a bosanskohercegovački stručnjak na klupi Nebeskoplavih Vladimir Petković smatra kako je sav pritisak u ovom susretu na ekipi Intera.

Lazio je trenutno sedmi tim Serie A mjesto ispred Intera, ali ovaj derbi dočekuju u boljoj formi nakon što su deklasirali Bolognu u nedjelju sa ubjedljivih 6:0, a Petković smatra kako bi pobjedom nad Interom njegov tim vjerovatno osigurao nastup u Evropi naredne sezone.

"Ako pobjedimo u Milanu igraćemo vjerovatno u Evropi naredne sezone. I za njih je ovo jako bitan meč. Pritisak je na njima, jer nije samo Lazio ispred njih. Najvažnije je da smireno uđemo u utakmicu i da pružimo partiju kao što smo u prethodnom kolu.  Neće biti lako, ali ne brinemo se o njima, samo  mislimo na sebe", rekao je Petković pred derbi sa Interom.

Lazio trenutno ima dva boda više od Nerazzurra na tabeli i eventualnom pobjedom bi Inter pretekao tim iz  Rima, dok bi Lazio pobjedom gotovo izvjesno igrao Europa ligu naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.