Petković: Susret sa Milanom je veoma važan

Petković o derbiju

Petković: Susret sa Milanom je veoma važan

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački stručnjak na klupi Lazija, Vladimir Petković, smatra kako je susret 27. kola Serie A protiv Milana veoma važan.

Lazio će gostovati na San Siru u susretu u koji bi lako mogao odlučiti koji tim će na kraju završiti ko treći i otići u Ligu prvaka, a i Petković smatra kako je meč bitan za oba tima.

"Biće ovo vrlo važna utakmica. Naravno da ćemo pokušati pobijediti u ovom susretu. Trenutno smo ispred Milana i vjerovatno smao zaslužili da trenutno budemo ispred njih", rekao je Petković.

On je također istakao kako veoma poštuje tim Massimilina Allegrija, koji je pokazao da polako ulazi u pravu formu.

"Rossoneri su podigli formu i odigrali su nekoliko odličnih utakmica. Moramo ih respektovati naročito nakon onoga što su pružili protiv Barcelone. Ipak, vjerujem u svoj tim i smatram da možemo pobijediti na San Siru", dodao je naš stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.