Petnaest golova na otvaranju sezone u Ligi prvaka

Počela Liga prvaka

Petnaest golova na otvaranju sezone u Ligi prvaka

Midhat Šljivak

U dva susreta prvog pretkola Lige prvaka postignuto je čak petnaest golova, dok je treći susret između Linfielda iz Sjeverne Irske i Torshavna sa Farskih Ostrva završen bez golova.

Luksemburški Dudelange je u prvom susretu dana sa 7:0 savladao predstavnika San Marina Tre Pene. Melisse i Benzouien su pogađali u prvom poluvremenu za vodstvo od 2:0, da bi u drugom poluvremenu još pet golova završilo u mreži gostiju. Legros je pogodio za 3:0, Joachim je zabio dva gola u 51. i 90. minuti, Benzouien je svoj drugi gol postigao u 53, dok je D'Orsi pogodio vlastitu mrežu.

Predstavnik Malte Valletta je sa osam golova u mreži ispratil ekipu Lusitansa iz Andore, a čak ih je šest postignuto u prvih 45 minuta. Caruana je pogodio za vodstvo, d abi potom hat-trick postogao Mifsud, a dva gola Benites Da Conceicao za 6:0 na poluvremenu. Mifsud je četvrtim golom povisio na 7:0, dok je konačnih 8:0 postavio Agius.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.