Petoligaš namučio PSG, dva gola Lavezzija

Tri pogotka u mreži Parižana

Petoligaš namučio PSG, dva gola Lavezzija

A. Haznadarević

U Kupu Francuske odigrani su svi preostali susreti, među kojima se posebno može izvdvojiti pobjeda PSG-a protiv polu-amaterske momčadi Arrasa od 4:3.

Jedna od najimućnijih ekipa svijeta je u prvom meču skoro pa osigurala prolazak dalje sa visokih 3:1, pa su imali prostora da nastupe u nešto izmijenjenom sastavu.

 

Međutim, Arras se pokazao kao nezgodan protivnik. Došli su Parižani prvi u vodstvo golom Lavezzija u 6. minutu, a samo pet minuta kasnije Matuidi je povisio na 2:0.

 

Autsajderi večerašnjeg susreta su smanjili preko Aita Bouhoua u 26. minutu, da bi Camara u 40. postavio rezultat prvog poluvremena sa visokih 3:1.

 

Na samom početku drugog dijela Arras ponovo postiže gol, a ovoga puta je Despres bio strijelac. U 69. minutu Lavezzi odlučuje da definitivno riješi pitanje pobjednika, te pogađa za odličnih 4:2.

 

Ipak, domaći su skupili snagu, te zabili i treći gol preko Bernarda, najvrijenijoj ekipi Francuske.

 

Kup Francuske:

Arras - PSG 3:4

Lucon - Brest 1:2

Dieppe - Nantes 2:3

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

CA Bastia - Bastia 2:0 

 


Lavezzi @SpheraChannel by SpheraChannel
Matuidi @SpheraChannel by SpheraChannel
Ait Bouhou (Arras) @SpheraChannel by SpheraChannel
Camara @SpheraChannel by SpheraChannel
Despres @SpheraChannel by SpheraChannel
Doblete de Lavezzi @SpheraChannel by SpheraChannel
Bernard @SpheraChannel by SpheraChannel

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.