Petorica van stroja
Punom parom na treningu

Fudbalska reprezentacija BiH održala trening

Petorica van stroja

Fudbalska reprezentacija BiH održala je danas popodne prvi trening nakon što se kompletirala dolaskom iz Uzbekistana.

Ćirini Zmajevi su uoči dvije predstojeće prijateljske utakmice, protiv novinarske selekcije (u petak) i Omana (ponedjeljak) trenirali na stadionu Grbavica.

Selektor Miroslav Blažević mogao je računati na 17 igrača, a 18. će biti Zvjezdan Misimović koji će se saigračima priključiti večeras.

Sada je već izvjesno da će naredna dva ogleda zbog povreda propustiti Kenan Hasagić, Džemal Berberović, Zlatan Muslimović, Dario Damjanović i Admir Vladavić, zbog čega su Vlastimir Jovanović i Velibor Vasilić prikljućeni A  timu.

Blažević je reprezentativce podijelio u dva tima koja su odigrala meč. Slavili su «obilježeni» rezultatom 6:3, a prvo ime bio je trostruki srijelac Edin Džeko. Dva puta se u strijelce upisao i Jovanović dok je jedan gol postigao Miralem Pjanić.
U ekipi koja je izgubila susret najzapaženiji je bio Marko Topić (dva gola) te Samir Muratović (jedan).

Za pobjednički tim igrali su: Nurković, Spahić, Nadarević, Rahimić, Pjanić, Jovanović, Salihović, Jahić i Džeko, dok su u drugoj ekipi nastupili: Supić, Ibričić, Vasilić, Kečo, Mravac, Pandža, Topić, Štilić i Muratović.

»Mogu izgubiti svaku utakmicu, ali ovu ne. Učiniću sve da moji izabranici ostvare pobjedu protiv 'vas, novinarima', jer bi od sviju mogao podnijeti poraz, ali ne i od 'sedme sile'. Igraćemo kao da je riječ o kvalifikacijama», u svom stilu je kazao selektor Blažević.

Sutra će se na stadionu Grbavica (18 sati) održati još jedan trening na kojem će biti i Misimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije