Petrak: Nemam šta kriti, postoji kontakt sa Sarajevom
Foto: EPA

Bordo klub dobija pojačanje?

Petrak: Nemam šta kriti, postoji kontakt sa Sarajevom

U FK Sarajevo polako slažu igrački mozaik za narednu sezonu u Premijer ligi. Nakon sezone koja se ne može ocijeniti uspješnom, s obzirom da niti jedan trofej nije završio u klupskim vitrinama, čelnici kluba su se bacili u potragu za pojačanjima i već nekoliko fudbalera se nalazi na listi želja trenera Mehmeda Janjoša. 

Rubriku "dolasci" u Titovoj 38/b mogao bi popuniti i hrvatski internacionalac Oliver Petrak. Radi se o 26-godišnjem Zagrepčaninu koji je prethodnu sezonu proveo u Zrinjskom, gdje je bio jedan od najboljih igrača, a činjenicu da mu je istekao ugovor sa mostarskim klubom u Sarajevu žele iskoristiti. 

Petrak ne skriva kako mu je želja da se okuša u inostranstvu, međutim nije zatvorio ni mogućnost prelaska u redove Sarajeva. Za SprotSport.ba je potvrdio kako su uspostavljeni kontakti. 

"Svi igrači teže ka inostranstvu, da se okušaji u boljoj ligi i sigurno da je to i meni jedan od ciljeva. Ipak, ako ne uspijem to, ostao bih i u BiH. Ovdje sam kao kod kuće. Istina je da postoji kontakt sa Sarajevom, ali to je još uvijek početna faza pregovora. Meni danas ističe ugovor sa Zrinjskim i postajem slobodan igrač, tako da je sve moguće", kazao nam je Petrak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Petrak igra na poziciji veznog igrača i sasvim sigurno bi predstavljao veliko pojačanje za Sarajevo. U Zrinjskom je od 2014. godine kada je stigao iz Istre 1961, a sa Plemićima se dosad dva puta okitio naslovom šampiona BiH. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi