Petrić izgubljen do januara

HSV u problemima

Petrić izgubljen do januara

Adnan Beganović

Napadač HSV-a i hrvatski fudbalski reprezentativac Mladen Petrić u srijedu će se podvrgnuti operaciji zgloba kojega je povrijedio tijekom nedjeljnog prvenstvenog susreta protiv Herthe u Berlinu, objavio je njegov klub.

Petrića će u Baselu operirati specijalist za ovu vrstu povreda dr. Bernhard Segesser, a iz HSV-a su objavili kako je za hrvatskog napadača gotov jesenski dio sezone, te da bi se na teren mogao vratiti sredinom januara kada počinje drugi dio Bundeslige.

HSV je odlično krenuo u ovu sezonu, nakon osam kola nalazi se na drugom mjestu ljestvice sa 20 bodova, koliko ima i vodeći Bayer iz Leverkusena, ali je do kraja jeseni ostao bez oba svoja glavna napadača.

Osim na Petrića, trener Bruno Labbadia ne može računati niti na Peruanca Paola Guerrera, koji će zbog povrede ligamenata koljena izbivati s terena do februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti