Petrović iz Partizana prešao u Blackburn

Petrović iz Partizana prešao u Blackburn

Edmir Škorić

Blackburn Rovers svoje redove pojačao je 22-godišnjim veznjakom beogradskog Partizana i srbijanske reprezentacije Radosavom Petrovićem.

Petrović je potpisao četverogodišnji ugovor, a ostatku momčadi priključit će se nakon sutrašnje prijateljske utakmice s Rusijom u Moskvi.

Riječ je o igraču koji je 18 puta nastupao za Srbiju i koji je bio jedan od najboljih u redovima 'crno-belih' iz Beograda u protekloj sezoni. U Partizanu je igrao posljednje tri sezone.

"Oduševljeni smo realizacijom ovog transfera. Iskreno se divim Radosavu već neko vrijeme", kazao je trener Roversa Steve Keen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.