Petrović: Mladost nije ekipa za podcijeniti

Trener FK Željezničar pred Mladost DK

Petrović: Mladost nije ekipa za podcijeniti

Samir Mlaćo

Fudbaleri Željezničara sutra će u okviru 20. kola Premijer lige naše zemlje ugostiti FK Mladost DK.

Plavi su u prošlom kolu sa 1:0 savladali Krupu, te na najbolji način startali u drugi dio sezone. 

Pobjedu iz Krupe na Grbavici žele potvrditi u subotu protiv Mladosti DK, međutim, svjesni su da to neće biti nimalo lako ostvariti. Mladost se dosta puta pokazala kao veoma neugodan protivnik i tvrd orah za Plave. Medijima se na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu obratio šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović.

"Ja mislim da je Mladost fenomenalno otvorila sezonu i odigrali su jako, jako dobro. Ovo je najteži drugi poraz Slobode u sezoni i to sve govori o protivniku. To je ekipa specijalista za neriješene rezultate, čak sedam puta su tako igrali, te u devet utakmica na strani postigli 11 pogodaka i nisu za potcjenjivanje. Mi imamo respekt prema njima i ne smiju se tri boda upisivati unaprijed. Očekuje nas teža utakmica nego što je bila u Krupi, a u Mladosti su i dva naša bivša igrača Šećerović i Lazić. Mladost ima zadnju šansu da pobjedom dođe do Play off-a, mada neki špekulišu da će se oni orijentisati na Kup, ali Kup je daleko i oni će sigurno izaći u standardnoj postavi", kazao je Perović. 

"Pozitivno je da je Crnov počeo sa treninzima, te ukoliko zadnji pregled bude pozitivan moći će da se uskoro priključi ekipi. Imamo dva igrača koji su problematični, nisu trenirali nikako, a to su Boccaccini i Siniša Stevanović. Ako Siniša izdrži današnji trening, ekipa protiv Mladosti se neće mijenjati i pokušati ćemo da krunišemo tri boda iz Krupe. Nama bi ova tri puno značila da se zalaufamo i da krenemo žešće nego što smo očekivali. Sada krećemo u pakleni dio sezone, čeka nas već u srijedu teška utakmica u Bijeljini i bitno je da nemamo povrijeđenih igrača", dodao je Petrović.

Srbijanski internacionalac Ivan Kostić sa Željom je kratko trenirao u Antaliji, a zatim e vratio u rodnu Srbiju. Petrovića smo pitali kakav je status dojučerašnjeg člana tuzlanske Slobode.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za nas se situacija ništa nije promijenila i čekamo odluku UEFA-a i FIFA-e. Drugo ništa ne možemo reći", jasan je bio Petrović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi